Consells impressió RGPD

El 24 de maig de 2016 va entrar en vigor a tota Europa una nova llei de protecció de dades, d’obligat compliment a partir del passat 25 de maig de 2018: És la GDPR (General Data Protection Regulation), o RGPD (Reglament General de Protecció de Dades). És la nova normativa que regula la protecció de les dades dels ciutadans que viuen a la Unió Europea. Una normativa que afecta a totes aquelles empreses que tracten dades dels ciutadans europeus.

Com afecta aquest tema al món de la impressió?

L’augment de les funcionalitats i la connectivitat porten riscos de seguretat addicionals pels dispositius en xarxa. Les quatre àrees clau de risc inclouen:

  1. Fugues accidentals d’impressions confidencials.
  2. Fugues accidentals d’escanejos confidencials.
  3. Intrusions en la xarxa degut a una seguretat inadequada.
  4. Usuaris no autoritzats que obtenen accés a dispositius no protegits.

En resum, si algú pot recollir els documents d’una impressora i marxar amb ells, les dades corren perill i l’empresa seria responsable.

Totes les impressores de gama alta comptem amb eines que ajudaran a sectors com: els recursos humans, finances, atenció mèdica, venda detallista, legal i educació a complir amb el nou reglament de protecció de dades, encara que també són aplicables en tots els escenaris on la confidencialitat de les dades sigui crucial:

Impressió Segura

Aquesta funcionalitat és perfecta per a petites empreses que ocasionalment necessiten imprimir documents confidencials. La “Impressió Segura” és una funcionalitat gratuïta i està integrada en molts dels nostres equips.

En imprimir un document sensible, els usuaris podran seleccionar la funció d’impressió segura, i se’ls hi demanarà un codi de quatre dígits. Aquest codi serà el que hauran de teclejar en l’equip per a poder alliberar el document, endarrerint la impressió fins que l’usuari es trobi físicament davant de l’equip. Aquesta funcionalitat és perfecta per a usuaris que comparteixen el mateix equip.

Secure Print+

Dirigida a PYMES amb més grans necessitats de seguretat, els usuaris compten amb una targeta d’identificació per a alliberar les seves feines d’impressió. Això funciona a través de Near Field Communication (NFC) i està vinculat a un número únic per cada empleat. La targeta fa l’ús més senzill, donat que els empleats no necessiten recordar un codi PIN per a alliberar les feines de la impressora.

Secure Print + es pot utilitzar en diferents funcions com: escanejat, còpia i enviament/recepció de faxos. A més a més, permet configurar el dispositiu perquè els documents s’eliminin automàticament, transcorregut un període de temps concret.

Bloqueig Segur de Funcions

Aquesta funcionalitat gratuïta permet que una empresa tingui més control sobre els seus dispositius, restringint l’accés a la configuració de l’equip a través del seu panel de control.

La Funció de Bloqueig segur també restringeix l’accés a certes funcions, el que permet a les empreses decidir quins treballadors poden fer segons què. Això pot anar des de controlar qui pot imprimir, escanejar, copiar, enviar faxos, fins a imposar límits mensuals a través de números PIN i targetes NFC.

Amb la implementació del nou Reglament General de Protecció de Dades la configuració d’aquests ajustos en els equips pot reduir significativament el risc d’accés no autoritzat a dades confidencials.

Xifrat de la informació

Ocasionalment, amb alguns softwares, les empreses han de tenir en compte que les dades es poden interceptar quan es desplacen cap a la impressora. Per a protegir-se d’això, els dispositius tenen encriptació de seguretat de capa de transport (TLS) i encriptació Secure Socket Layer (SSL). Aquesta és la mateixa tecnologia que es fa servir en el comerç electrònic per a protegir les dades bancàries i de les targetes de crèdit. Els arxius més confidencials es poden encriptar a una velocitat de fins a 256 bits durant la transmissió a través de la xarxa.

El nostre conjunt de solucions ajuda a afrontar la seguretat d’impressió i escanejat per a empreses petites, amb poca o cap infraestructura d’IT, per a mitjanes empreses o empreses més grans de cara a satisfer els estàndards de seguretat del RGPD que va entrar en vigor el passat 25 de maig.

Cada empresa ho ha de resoldre de la forma més adequada. Per exemple, en quant a la utilització de la impressió segura, pot ocòrrer que per a una empresa sigui obligatori (pel tipus d’informació que imprimeix) i en altres simplement recomenable (perquè les agilitza la recollida de documents que s’imprimeixen).

Al final algunes empreses necessitaran un CDO (Chief Data Officer) que sigui qui defineixi com s’ha de complir amb el GDPR, i sigui responsable de la seva execució i control. Per a empreses petites, que no els compensi tenir una persona dedicada, hauran d’acudir a empreses que els hi elaborin un pla de compliment, i nombrar a algú de pes dins de la seva organització que revisi el compliment periòdicament. En qualsevol cas, tinguem en compte que el responsable final serà cada empresa.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Contactar / Soporte

Contactar por correo

También puedes usar el siguiente formulario para contactar con nosotros.Aceptar la Política de privacidad

Introduce el captcha

Tickets de asistencia técnica

SOPORTE TÉCNICO